A Svédországi Magyarok Országos Szövetségének lapja
 

Tavaszi beszámoló a malmői Pannónia Klubtól

Az előző lapszámban már írtam arról, hogy a malmői Pannónia Klub a tavaszi félévben elkezdte működtetni társasjáték klubestjeit. Ezeken az eseményeken nemcsak a játék kap kiemelt figyelmet, hanem az ismerkedés, a barátkozás és a szórakozás is ugyanolyan hangsúlyosak. A társasjátékok számos pozitív előnnyel rendelkeznek, amelyek közül a kapcsolatok megerősítését érzem a legfontosabbnak kiemelni, hiszen célunk a malmői magyar közösség összekovácsolása.

pann1

Az őszi-tavaszi báljaink is nagy érdeklődésnek örvendenek. Az idei tavaszi bál fellépője Hoffmann Richárd volt, aki nemcsak sármos kinézetével, hanem csodálatos hangjával is elkápráztatta a közönséget. A fiatalos lendületű Richárd fergeteges hangulatot teremtett , amelyben közreműködött Lengyel Árpád zenefelelősünk is.

pann2

A klubestjeink mellett még mindig nagy hangsúlyt kapnak a gyerekfoglalkozások is. Több foglalkozásunkat Smid Zsófia vezénylésével tartottuk, és elmondhatom, hogy a gyerekek egyszerűen rajonganak érte.

A húsvéti batyus locsolkodásunk már hagyománynak számít, ennek ellenére a fiúk egy része még mindig megszeppenve áll a lányok elé a locsolóverssel, hogy engedélyt kérjen a locsolásra. A lányok hagyomány szerint színes tojással ajándékozták meg a fiúkat. Szívet melengető érzés, hogy a gyerekeink az anyaországtól ilyen messze követik őseink hagyományait.

Idén tavasszal köszönthettük köreinkben Kontros Andrea orvosbiológiai kutatót és írót, aki előadást tartott az érdeklődőknek „Legfontosabb az egészség” címmel. Az előadás során Andrea mikrobiológiai részletességgel tárta elénk az emberi szervezet sejtszintű működését, és több egészségmegőrző tanáccsal látta el a közönségét.

FB IMG 1716799085604

A tavaszi félév programsorozatának még korántsincs vége, hiszen nagyban készülünk a Pannónia családos hétvégére, amit a Hälleberga tábortanyán szervezünk, ahol szívesen látunk kicsiket és nagyokat. A félévzáró rendezvényünk Jankovics Péter önálló estje lesz, amelyről bővebben a következő lapszámban írok. Addig is mindenki élvezze a svéd nyár nyújtotta kevés napsütéses napokat!

Írta: Lipowska Mercédesz

Levél az Olvasóhoz

Levél az Olvasóhoz

Kedves Olvasó! 2024. június 24.
Kedves Híradó Olvasók! Sorban a második online Híradót tarthatjuk most virtuálisan a „kezünkben”, tehát ezúttal sem jelenik meg az aktuális, júniusi lap nyomtatott formában, hanem a cikkek, beszámolók és interjúk kizárólag a Híradó honlapján olvashatók. Az 1974-ben alapított Svédországi Magyarok…
Tovább
Tarot-naplók I.

Tarot-naplók I.

Könyvespolc 2024. június 25.
Nem emlékszem pontosan, hogyan és mikor jelent meg a tarot az életemben. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy ott van, persze az is lehet, mindig is ott volt, csak valami eltakarta előlem egy időre. Vagy talán elrejtőzött valamiért, esetleg mimikrit…
Tovább
A varázslatos szín. A göteborgi kolorizmus története új megvilágításban (második rész)

A varázslatos szín. A göteborgi kolorizmus története új megvilágításban (második rész)

Képzőművészet 2023. december 11.
Olle Olsson Hagalund - Műterem - olaj-vászon   A Híradó októberi számában Carl Kylberg, Tor Bjurström és Gösta Sandels képeinek elemzésén, a korszak bemutatásán keresztül indítottuk útjára a göteborgi kolorizmus történetét új megvilágításba helyező cikksorozatunkat. A második rész további utazásra…
Tovább

Támogasd újságunkat!

A Híradó a Svédországi Magyarok Országos Szövetségének rendszeresen megjelenő lapja.

A lap célja a Svédországban működő magyar egyesületek éltének bemutatása, a magyar nyelv és hagyományok ápolása valamint a kapcsolattartás az országban szétszórtan élő magyar olvasók között. Az újságot a tagegyesületekben tagdíjat fizető családok térítésmentesen kapják kézhez.

Annak ellenére, hogy a Híradó szerkesztősége önkéntes alapon végzi munkáját, az újság kiadásának költségei – a nyomdai költségek és a postázás – mégis jelentős anyagi terhet jelentenek a SMOSZ számára.

Kérjük, csatlakozz a Híradó Baráti Köréhez, és tagdíjad befizetésével támogasd az újság további megjelenését!

 

Éves tagsági díj családonként: 100 kr

A tagdíjat a következő számlára lehet befizetni:

Bankgiro 244-1590

Swish:

Swish


  

 

Nem kapta kézhez a Híradót?

 

Kimaradt Híradó szám esetén kérjük, értesítsék egyesületi elnöküket. Szerkesztőségünknek nincs módjában az elveszett, vagy nem kézbesített példányokat pótolni.

 

Címváltozás esetén kérjük, értesítsék egyesületi elnöküket, mert ők állítják össze és küldik el a tagság frissített névsorát a SMOSZ címlista felelősének.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Free Joomla templates by L.THEME