Kérdések és válaszok a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtési akciójával kapcsolatosan / Kedves Tagtársaim!

Nyomtatás

Mi a lényege az aláírásgyűjtésnek?

Cél elérni azt, hogy az őshonos kisebbségek is beleszólhassanak az anyagiak elosztásába, vagyis hogy mire lehessen felhasználni az EU-tól kapott pályázati pénzeket.

Úgy tudom, összegyűlt az egymillió aláírás. Miért kell folytatni a gyűjtést?

Az egymillió aláírással csak az egyik kritériumnak feleltünk meg. Van egy másik is: legalább hét országból az adott ország lakosságának aránya szerint meghatározott minimális számú aláírásra van szükség. Ennek a kritériumnak eddig három ország felelt meg, még további négyben el kell érnünk ezt a számot.

Én már aláírtam. Van valami egyéb dolgom is?

Köszönjük az aláírást! Igen, van: győzz meg legalább még egy embert, írja alá ő is!

Van-e valami, amire nem árt odafigyelni aláíráskor?

Igen, van. Nagyon fontos, hogy Svédországot jelöljük be, az itteni személyi számunkat írjuk be aláíráskor.

Rendben, de a svéd barátaim hiába kattintanának egy magyar oldalra.

A szervezők gondoltak erre is. Kattints ide: https://www.signiteurope.com/

Hol tudom aláírni a kezdeményezést?

https://irdala.hu/

https://www.signiteurope.com/

 

Kedves Tagtársaim!

 

Tájékoztatlak Benneteket, hogy a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) aláírásgyűjtése május 7-ig 1.250.000 aláírást tudott összegyűjteni. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki ehhez hozzájárult.

Számszerűleg elértük ugyan az egymilliós határt, de a másik kritérium, miszerint minimum 7 országban meg kell lennie az EU által az adott ország lakosságszáma alapján meghatározott számú aláírásnak, sajnos csak 3 országban jött össze: Magyarországon, Romániában és Szlovákiában.

A koronavírus-járvány okozta gyűjtési nehézségekre hivatkozva az SZNT kérte az aláírásgyűjtés idejének meghosszabbítását, melyet az EU jóvá is hagyott. Az új határidő: 2020. november 7.

Mivel Svédország az egyik olyan ország, ahol összefogással elérhető lenne az EU által megszabott minimális 15.000 aláírás, a mi segítségünkre nagyon számítanak. Eddig 3705 aláírással járultunk hozzá a kezdeményezés sikeréhez, mely 24,7%-os arányt jelent, ami messze a legjobb eredmény Nyugat-Európában, de még nem elég.

A SMOSZ vezetősége ennek érdekében a következő határozatokat hozta:

Felkérjük minden tagtársunkat, hogy az aláírásgyűjtési akciónkban vegyen részt! A május 7-én zárult első körben példásan helytálltunk, de tudjuk, hogy vannak még komoly tartalékaink. Ezért megkérünk mindenkit, aki még nem írta alá, tegye meg, aki már aláírta, az a környezetéből – legyen az családtag, szomszéd, munkatárs vagy helyi közösség tagja – igyekezzen meggyőzni néhány személyt a kezdeményezés aláírására. A SMOSZ vezetősége svédországi országos szervezetek támogatásának megszerzésén dolgozik központi szinten, akik reményeink szerint hajlandóak lesznek az aláírásgyűjtés mellé állni.

A https://www.signiteurope.com/ oldalon az Európai Unió valamennyi hivatalos nyelvén olvasható egy rövid tájékoztató az aláírásgyűjtésről, így magyarul nem beszélő ismerőseinket is könnyen bevonhatjuk.

Akinek a fentiekkel kapcsolatosan kérdése lenne, forduljon Kovásznay Ádámhoz a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

A központi kampánystáb anyagi támogatás hiányában komoly gondokkal küzd. Csak adományokból van lehetőségük a marketing (médiahirdetések, videó konferenciák stb.) kiadásait fedezni. Ennek támogatására a SMOSZ adománygyűjtést hirdet meg. Kérünk Benneteket, hogy adományaitokat a következő számlaszámra küldjétek, feltüntetve neveteket és azt, hogy az SZNT támogatása!

Bg 154-8791

Bízva az összefogás és a közös munka sikerében,

barátsággal üdvözöl Benneteket:

 

Bihari Szabolcs

a SMOSZ elnöke