Virtuális Nálad-Nálam, avagy az év első SOMIT találkozója

Nyomtatás

Az elmúlt évben bizonyára sokunk fejében megfordult afféle gondolatok tömkelege, mint pl. „ennél rosszabb már nem lehet...”, „meddig tart ez még”, „vajon így maradunk örökre”, „ez lesz az új normális”… valamint olyanok is, melyek szerint sok esetben teljesen új szokások köré kell építenünk a jövőnket, legalábbis a közeljövőnket… A megváltozott mindennapjainkba új rutinokat voltunk kénytelenek bevezetni, amelyekhez szélsebesen kellett alkalmazkodnunk. Sokunknak teljesen újra kellett gondolnunk, újraszerveznünk és újraterveznünk az életünk. Sajnos, ez alól nem igen esik kivétel. Egyaránt érintve vagyunk mind, úgy egyéni, mint csoportos, egyesületi szinten is.

A különféle jelzőkkel illethető, csak éppen szokásosnak nem mondható 2020-as évet maga mögött tudva, a SOMIT Generációk (közkedvelt nevén csak SOMIT) vezetősége is – alkalmazkodva a kialakult helyzethez – reményekkel telve és új ötletekkel vetette magát az új, 2021-es esztendőbe.

Így, időt nem vesztegetve, 2021. január 16-án 17.00 órai kezdettel megszervezte az idei év első eseményét, SOMIT virtuális NÁLAD – NÁLAM találkozóját.

Ezzel a virtuális találkozóval – eleget téve a tagság kérésének is – a vezetőség lehetőséget biztosított arra, hogy ha élőben nem is, de a technika segítségével újra együtt tölthessenek az egyesület tagjai néhány vidám órát. E virtuális rendezvény célja többek között az is volt, hogy megadja és biztosítsa az összetartozás érzését, továbbá erősítse azt a SOMIT-on belül.

20210116200445

 

A kötetlen baráti beszélgetéseken kívül a résztvevők körében komolyabb beszédtémák is felmerültek, mint például a közösségi élet továbbvitele és újragondolása a világjárvány idején, illetve az azt követő időszakban, általános járványkezelés világszerte, különféle befektetési lehetőségek, önfejlesztés/önképzési lehetőségek, gyermekvállalás és -nevelés stb. Más, könnyedebb témák is népszerűek voltak, pl. az autókról folytatott diskurzusok, kirándulási lehetőségek.

A sok mókán és kacajon kívül az estét különféle virtuális játékok, pl. egy nagyon érdekes zenei kvíz tette még emlékezetesebbé. A szokványos táborokéhoz hasónlóan e virtuális találkozón is vidám volt a társaság. Ez alkalommal is több generáció képviseltette magát.

Kedves olvasó! Amennyiben szeretnél te is közénk tartozni és a jövőbeni rendezvényeinken részt venni, látogass el honlapunkra (https://www.somit.net/),ill. kövess bennünket figyelemmel a közösségi médiában, hiszen hamarosan újra találkozunk!


Hívunk, várunk, légy ott! 😊

 

Írta: Urbán Éva